1. runde tre på topp 2016

Årets Fototreffet på Venabu arrangeres første helgen i september. Vi har gleden av å ha med oss en av Norges beste dyrefotografer, Tom Dyring. Det blir fototurer ut i flott fjellandskap, fotokonkurranse med fine premier, foredrag med bildevisning, samt hyggelig sosialt samvær på et familiedrevet hotell.

Les mer

Hilsen fra Olav Storm

Hønefoss Kamera Klubb (HØKK) ble stiftet så tidlig som i 1944, og har blitt et samlingssted for fotointeresserte på alle nivå, fra nybegynner til erfaren fotograf. Vi har ca. 70 betalende medlemmer, og et gjennomsnittlig oppmøte på 25-30 på møtene.

Vi har våre medlemsmøter på tirsdager, fast den siste tirsdagen hver måned og som regel en tirsdag i mellom.  Vi ønsker at møtene skal være et naturlig sted å søke inspirasjon og fotofaglig påfyll, derfor legger vi vekt på å ha et variert innhold, med en blanding av fagstoff, bildevisning, sosialt fellesskap, fototurer, praktiske fotokvelder av forskjellige slag, f.eks. macro, portrett, vann, action og forskjellige konkurranser.

I tillegg har vi hvert år besøk av flere eksterne fotografer som holder en kombinasjon av workshop og foredrag. I 2013 har vi allerede hatt besøk av naturfotograf Roger Brendhagen og sportsfotograf Inge Wallumrød, og i høst får vi besøk av fotograf Beate Willumsen og naturfotografene Jørn Areklett Omre og Kai Jensen.

Et fast tema på møtene er Tre På Topp, en uformell intern fotokonkurranse som går over 6 runder. Juryeringen går på omgang, og alle bildene gås gjennom på møtene med kåring av første, andre og tredjeplass. Sammenlagtvinneren fra disse seks rundene blir Årets fotograf. Det gis ingen premie, kun heder og ære. Vi arrangerer også en vårkonkurranse og en årlig temakonkurranse.

Hvert år gir vi ut en fotokalender med bilder fra Ringerike, Jevnaker og Hole. Vi har også utstillinger forskjellige plasser.

Våre mange aktive medlemmer engasjerer seg i klubbarbeid av ulikt slag, bl. a. i konkurransegruppa, utstillingsgruppa og kalendergruppa eller i redaksjonsgruppa som lager heftet iFokus med bilder og artikler fra medlemmene.

Vi ønsker enda flere medlemmer. Derfor er alle interesserte velkommen til medlemsmøte siste tirsdag hver måned i Arkaden, Storgaten 7 i Hønefoss fra kl. 19 til ca. 22. Medlemsavgiften er kr. 550,- per år (halv pris for ungdom/studenter).

Vi arrangerer kurs i fotografering og bildebehandling en eller to ganger per år. I tillegg prøver vi å få til mer spesialiserte kurs, eller vi kan samle en gjeng interesserte og reise på kurs eller workshop andre steder.

Klubbens vedtekter finner du her

Copyright © 2015 Hønefoss Kamera Klubb. All Rights Reserved.