bilde 1 elisabeth

Elisabeth Olerud

Hvor lenge har du fotografert og hvordan startet din fotointeresse?
Når det gjelder bilder i forskjellig form, har jeg nok det litt i blodet og oppveksten med en farmor som fotograferte og malte egne bilder ut fra fotografi og en far som har laget reklamelogoer i og med at han har eget reklamefirma. For meg startet interesse for foto en nydelig sommerdag, sommeren 2007 da jeg var på leir sammen med bestevenninna mi. Der ble det holdt et lite fotokurs, hvor vi lærte litt grunnleggende. Da gikk det opp for meg at dette var noe jeg hadde lyst til å begynne med, i og med at jeg var på jakt etter en litt rolig hobby. Dette har jeg lyst å lære mer om, tenkte jeg. Jeg ble tipset om Hønefoss Kameraklubb av han som holdt kurset, og da jeg samme året flyttet til Hønefoss meldte jeg meg inn i klubben.

Hva er viktig for deg å formidle via dine bilder?
En spesiell stemning, motiv og lys er viktig for meg å formidle gjennom bilder. Dagen i dag kommer aldri igjen, så kameraet er fast med på turer. Du vet aldri når du kommer over et spesielt bra motiv som kan bli til et bra bilde. Og det er en veldig god følelse når du klarer å fange akkurat dét øyeblikket.
Minner er også noe som er viktig å ta vare på. Spesielle “Once in a Lifetime” øyeblikk og høytider. Nå har jeg etter å ha laget en del scrappbookingbøker for hånd med fotografier i, gått over til digitale fotobøker. Dette synes jeg er fine minner, samtidig som det er gøy å forevige bilder og minner i ei fotobok, fremfor å fremkalle mange, mange bilder som bare blir stående i album.

Har du noen fototips du ønsker å dele med klubbens medlemmer?
Jeg betegner meg selv som amatørfotograf, så de mer erfarne har sikkert mange flere tips å komme med. Jeg har funnet ut at man faktisk kan få veldig bra bilder, selv om man bryter “de vanlige fotoreglene”. Slett aldri et bilde før du har fått det over fra kamerat til PC ‘en. Det man tror blir fint der og da, kan bli mislykket og omvendt. Jeg har fortsatt masse å lære. Ta masse bilder, og eksperimentere mye. Både med lys, farger, vinkler og motiver.

Har du noen tips til steder der de spesielle motivene dukker opp, noen hotspots, nært eller fjernt?
Det er vanskelig å komme med noen steder som gir spesielt gode bilder. Motiver kan dukke opp når man minst aner det. Selv så er jeg en tilhenger av natur, skog og den norske fjellheimen.

Hvilke motiv tar du helst bilder av?
Natur og dyr er det jeg tar mest bilder av selv. I tillegg blir det mange bilder for å forevige øyeblikk, en tur, en begivenhet osv.

Hvordan ønsker du å utvikle din fotointeresse/fotokunnskaper?
Min fotointeresse består egentlig av to deler. Jeg synes det er morsomt å stå både bak og foran kameraet. Jeg storkoste meg under “Modell for en dag” hos Fotograf B. T. Stokke i Gran. Det var skikkelig morsomt og gav et skikkelig adrenalinkick. Jeg gikk og smilte hele helga.
Jeg ønsker å kunne lære mer om hvordan jeg kan bruke kameraet på manuelle innstillinger, slik at bildekvaliteten kan bli bedre. Lære å ta actionbilder f.eks. Det er alltid noe å lære. Jeg ønsker også å få mer kunnskaper om å bruke Adobe Elements/ Photoshop. Jeg håper å kunne få deltatt på flere kurs i tida fremover. Så får tiden vise om det blir mer avansert fotoutstyr. Jeg har fått høre av andre i klubben at det har vært en voldsom utvikling der, som bidrar til lettere å kunne utvikle seg.

Har du noen bilder som betyr noe spesielt for deg og som du ønsker å vise frem for klubbens medlemmer?
Bildene jeg ønsker å vise frem er en apekatt som jeg tok bilde av på Gran Canaria. Det var noen fascinerende dyr som drev og gjorde ablegøyer. I tillegg vil jeg vise fram to vinterbilder som jeg selv synes har en spesiell stemning. Begge bildene er tatt fra gården jeg vokste opp på i Vestre Gran på Hadeland.

bilde 2 ape

 

bilde 3 natt

 

bilde 4 vinter

Til slutt vil jeg komme med en anbefaling til de som er nysgjerrige på fotografering, kom en tur innom Hønefoss Kameraklubb så vil du møte en gjeng med hyggelige fotografer, både på amatørnivå og litt mer profesjonelt. En spesiell anbefaling til unge fra ei jente på 31 år.

 

Copyright © 2015 Hønefoss Kamera Klubb. All Rights Reserved.