Alf elling
Alf Elling Omholt

Alf Elling er født i 1962, og fikk tidlig interesse for friluftsliv. Han er gift, har 3 barn og hverdagen på Veme går unna, så han har ikke tid til å kjede seg.

Hvor lenge har du fotografert og hvordan startet din fotointeresse?
Jeg fikk interesse for fotografering på slutten av 80-åra, og i 1988 kjøpte jeg speilreflekskamera, stativ og lysbildefremviser. På dette tidspunktet bodde jeg i Nord-Norge, og jeg ville ha minner fra fantastisk natur og spennende turer.

Hva er viktig for deg å formidle via dine bilder?
At fotografi er forbundet med overskudd og glede. Jeg ser bildet inne i hodet mitt når jeg ser et mulig motiv, og så gjelder det å få det beste ut av motivet. Hvis det funker, gir dette masse inspirasjon. Fotografene Morten Krogvold og Pål Hermansen inspirerer meg. Ellers er jeg imponert over fotografiene i National Geographic. Temaer som begeistrer meg er flott natur, mennesker i nærkontakt med naturen og levende kulturlandskap.

Har du noen fototips du ønsker å dele med klubbens medlemmer?
Under mitt opphold i Nord-Norge traff jeg to fotografer som ga meg to råd som jeg har i bakhodet enda:
Det viktigste redskap for en fotograf er saks og papirkurv. (Dette var lenge før digitalfotografering) Dette rådet følger jeg fortsatt. Jeg sletter massevis bilder som ikke er verdt noen ting.
Det andre rådet var: Hvis ikke det fine lyset er til stede blir det ikke noe godt naturfotografi. Dette er jeg helt enig i, men man kan ikke sitte hjemme hvis det «fine» lyset uteblir. Erfaringsmessig vet jeg at man kan ta gode bilder i «kjedelig lys». Pass bare på at du ikke får med for mye himmel, vannflater eller andre store flater med på bildet.
Et tredje tips: Skal man bli god på naturfoto er gode fjellstøvler, varme klær, kart og kompass like viktig som selve kamerautstyret.

Har du noen tips til steder der de spesielle motivene dukker opp, noen hotspots, nært eller fjernt?
Når jeg drar på lengre turer, planlegger jeg turen på kartet og tar med egnet fotoutstyr. På denne måten kommer jeg på nye steder og oppdager nye motiver. På kortere turer drar jeg ofte til vann og elver. Er man heldig med lys, dukker det opp overraskelser her.

Hvilke motiv tar du helst bilder av?
Natur, kulturlandskap, egne barn, og selvfølgelig kombinasjoner av disse. Så blir det også mange feriebilder.
Hvordan ønsker du å utvikle din fotointeresse/fotokunnskaper? Tror det er lurt å tenke utradisjonelt, tenke i egne baner og ikke kopiere andre. Så må man ha et mål for fotograferingen (prosjekt eller tema), da har man noe å strekke seg etter, og dette er også en god grunn til å komme seg ut for å fotografere. I tillegg streber jeg hele tiden etter å utnytte kamera og optikk bedre. Fotografering er en ypperlig hobby fordi denne hobbyen kan du ha med deg overalt. Under all slags vær, ute og inne, hele året.

Har du noen bilder som betyr noe spesielt for deg og som du ønsker å vise frem for klubbens medlemmer?

 

Dobbeltsats


Gul nøkkerose

I tåka

 

Copyright © 2015 Hønefoss Kamera Klubb. All Rights Reserved.