Presentasjon av styre i Hønefoss Kamera Klubb 2014

styret

Styre i Hønefoss Kamera Klubb 2014: Tone, Gøril, Geir, Marianne, Erik

Erik Guldberg - styremedlem

Jeg heter Erik Guldberg, er opprinnelig fra Trondheim, og kom til Hønefoss for cirka 2 og et halvt år siden. Av den tiden, har jeg vært medlem av HØKK litt over et år.

Jeg har vel egentlig vært fotointeressert ganske lenge, men uten at jeg har tatt skikkelig tak i det før noen år siden. Jeg forsøkte meg, som fersk student, med analogt kamera og mørkeromskurs tidlig på 2000-tallet, men selv om det er en fascinerende øvelse med analogt, ble det nok i overkant komplisert. Så gikk det endel år, og det er ikke så mange år siden jeg fant ut at jeg skulle bruke penger på et speilreflekskamera, etter ha hatt lyst på det alt for lenge. Det er åpenbart noe jeg ikke har angret på, og aktiviteten har bare tatt seg mer og mer opp, det siste året.

Det er mange former for foto jeg liker, men samtidig er det jo så mye jeg ikke har fått prøvd enda. Jeg har alltid hatt en fascinasjon for detaljer, og det man ikke umiddelbart kan se med det blotte øye. Derfor ble det et makroobjektiv som ble den første investeringen, på vei bort fra kitoptikk. Det er lett å glemme både tid og sted, når man blir liggende på bakken i lengre tid for å klare å få et eller annet småkryp, blomst, eller lignende i fokus. Siden jeg også prøver å tilbringe mye tid i fjellet, så blir det noen forsøk på natur og landskapsbilder også. Noen ganger føles det nesten som om det er det viktigste med turen.
På mange måter synes jeg foto er den perfekte aleneaktivitet. Men nesten av den grunn, er det så fint å være med i HØKK, slik at en har mulighet til å være sosial med den til tider litt antisosiale aktiviteten. Det er da man får muligheten til å lære, og forhåpentligvis komme seg litt videre; om det så er gjennom felles aktiviteter, gjennom foredrag, kurs, eller rett og slett ved å se andres bilder.

Tone Lundin - styremedlem

Jeg heter Tone Lundin og er nyvalgt styremedlem i HØKK. Jeg er født i 1955 og bor i Haugsbygd. Jeg jobber som lærer på Vang skole. Barna har flyttet ut og jeg prøver å ta opp igjen gamle «kunster».

Jeg bodde i Bærum som barn, men flyttet til Arendal i 1969. Der hadde jeg fine ungdomsår og ble medlem og senere styremedlem i Arendal fotoklubb. Jeg var heldig som hadde en far i shipping. Han reiste mye til Japan og kom hjem med et Nikon F kamera som jeg fikk mye glede av. Sort hvit fotografering og mørkeromsarbeid var i hovedfokus den gangen. Gikk sener over til Olympus OM1 som var litt mindre, hadde lysmåler og stor blenderåpning.
Utdanning, familie og jobb tok etter hvert over og jeg har ikke drevet mye med fotografering før jeg begynte i fotoklubben her for noen år siden. Alt er nytt med digitalt utstyr og jeg jobber med å lære meg dette.

Gleder meg til å lære mer og å bidra i klubben med praktiske gjøremål.

Marianne Røsbekk - sekretær

Jeg heter Marianne Røsbekk og sekretær i Høkk på 6. året, startet i klubben i 2006 (tror jeg), født i Oslo i 1959 og kom til Hønefoss for 30 år siden. To vakre døtre som nå har flyttet ut av redet. Utdannet ved Hibu Hønefoss i godt voksen alder, 2 årig IKT utdanning.

I grunn hadde jeg ikke noe spesielt forhold til fotografering, kun feriebilder, men jobben min som datainstruktør ved Arbeidsinstituttet Buskerud avd. Ringerike (AIR) trengte noe nytt. Air er et styrkebasert opplæringstilbud for ungdom i videregående aldre (et alternativ til den vanlige videregående skolen) hvor jeg har jobbet i 15 år. Drev i mange år med undervisning i generell bruk av data og datakort, dette ble etter hvert avleggs, så da startet vi medier og kommunikasjon i stedet.

Det ble mye studier og lesing av nytt stoff og som sagt før var ikke foto min greie, så da meldte jeg meg inn i Høkk og tenkte her må jeg da kunne lære noe. Det jeg møtte i klubben var en gjeng med herlige mennesker som gir mye av det de kan og det setter jeg veldig pris på. Så gjennom de årene jeg har vært medlem, må jeg si at jeg har fått litt taket på det å fotografere og ikke bare knipse.

Noe av det jeg i dag liker med fotografering er at man kobler helt ut, er liksom i sin egen lille verden, skaper noe. I utgangspunktet liker jeg å ta alle slags bilder, men liker meg veldig godt ned på bakken med makro, se etter detaljer og litt action. Det beste med å være medlem i Høkk er alt man lærer, de små fototurene sammen med likesinnede og samholdet i klubben.

Når det gjelder fotoutstyr har jeg ikke store greiene, men jeg greier meg fint for det, det er ikke alltid det er utstyret det kommer an på (selv om jeg ser at kan være en sannhet med modifikasjoner) men øye som ser.

Gøril Hustad - sekretær

Gøril Hustad, 45 år og for tiden kasserer i klubben. Jeg vokste opp i Vestfold og har flyttet litt rundt om i landet før en kjekk bonde fra Hønefoss brakte meg til Ringerike for 12 år siden. Jeg ble medlem i HØKK for ca 4 år siden. Ganske fort ble jeg spurt om jeg ville sitte i styret. Så jeg har allerede et år som styremedlem og to år som kasserer bak meg. Med et verv blir en fort kjent og en får være med å bestemme noen av de morsomme aktivitetene i klubben.

Fotointeressen min dreier seg om å knipse vilt og hemningsløst og glede meg til den dagen blinkskuddet dukker opp! Jeg lover å si ifra når det skjer! Det blir mye hverdagsdokumentasjon av barn, oppussing, ferier og annet. Underveis prøver jeg etter beste evne å ta i bruk kunnskapen jeg får gjennom kurs, foredrag og lignende i klubben. Etter hvert har det blitt flere ekspedisjoner ut på motivjakt sammen med kameraet og nye venner fra HØKK. Og når jeg ligger på magen i vått gammelt løv og fokuserer på en vakker blåveis, da kjenner jeg at den store roen sprer seg i hele kroppen. Fuglene kvitrer, solen sender varme stråler ned til skogbunnen og resten av verden blir fjern og uvirkelig. Hjemme har jeg en pc som innimellom ber tynt om nåde. Så da tar jeg et røsk og sletter noen GB med ganske like, passe uskarpe og ellers kjedelige bilder. Slik at det blir plass til flere.

Geir Hansen – Leder

Hei, jeg heter Geir Hansen og er nyvalgt leder i Hønefoss Kamera Klubb. Jeg er 1956 modell og kommer egentlig fra den andre siden av «høgda». I 1995 flyttet jeg til distriktet med kone Gunilla og 3 gutter. Etter 10 år på Jevnaker gikk ferden videre til Viksenga i Hole hvor vi nå bor. Gutta har flyttet ut og vi har bare hunden Bam som krever vår oppmerksomhet. Med en hund i huset får man mange muligheter til å komme seg ut, og det er vel ute i naturen jeg får mest inspirasjon til å fotografere.

Jeg ble medlem av klubben i 2011 eller der omkring og fikk raskt inntrykk av at dette var et fint sted å være, både med tanke på å utvikle meg som hobbyfotograf og ikke minst med tanke på godt samhold mellom medlemmene. Klubben hadde, og har fortsatt et høyt aktivitetsnivå, med dyktige medlemmer som drar lasset sammen. Jeg synes derfor at det var gøy å bli spurt om å få være med i styre og stell siden jeg synes det er viktig å forsøke å bidra til fellesskapet hvis man har anledning til det.

Min fotografiske reise begynte i 1974 da jeg kjøpte min første Nikkormat med en 50 mm påmontert. Hvorfor det ble et Nikon kamera er muligens en slags tilfeldighet da jeg jobbet i Aftenposten på den tiden og hadde en kompis som var fotograflærling der. Fikk låne en del utstyr av ham og da var det jo lurt å ha samme kameramerke som proffene. Etter hvert kjøpte jeg meg egne objektiver og levde godt med en 55 mm micronikkor og et 105 mm, samt et Nikon FM kamerahus. Alt gammelt utstyr står fortsatt i skapet, klart til bruk, om filmbasert fotografering skulle bli populært igjen. Jeg er ikke så veldig opptatt av å ha siste skrik i utstyr, men er mer opptatt av at det jeg har funker for meg og min fotografering, alt av utstyr som jeg nå har er kjøpt brukt og kamerahuset er gammelt som alle haugene, i alle fall om man tenker at digitalt utstyr ikke har den lengste levetiden her i verden, men det fungerer greit for meg, og da er jeg fornøyd. Det er tross alt fotografen som er den viktigste parten i det å ta et godt bilde. Jeg er ikke noe glad i teknikk og har ikke mye fototeknisk bakgrunn. Når du har spurt meg om blender, lukker og ISO så er det omtrent det jeg har peiling på.

Jeg har drevet litt med styre og stell opp igjennom årene, både som speiderleder og leder i diverse foreninger mens ungene var små, bl.a i Jevnaker Skateboard Klubb, så jeg har litt styreerfaring på amatørnivå. Jeg håper at jeg kan bidra til at klubben beholder den gode kvaliteten som Oddbjørn, Torgeir, Inger, Gøril og Marianne har lagt grunnlag for med sitt arbeid i foregående år, og er veldig glad for å ha Tone, Erik, Gøril og Marianne med på laget.
For å bli en bedre fotograf enn den man til enhver tid er, tror jeg det er viktig å øve mye, egentlig er all fotografering for meg øvelser. Øvelser i å se motiver, i å utnytte lyset, i å beherske de forskjellige teknikkene, og i å bevege seg over i ukjent terreng, og å feile masse. Derfor vil jeg prøve å legge til rette for at det blir arrangert workshops, turer og samlinger hvor vi tar mye bilder. Det er også viktig å få behandlingen av råfiler inn under huden, så jeg ønsker at medlemmene skal få mulighet til å lære seg bl.a. Lightroom, siden jeg kjenner dette programmet og vet at mange av medlemmene også har tatt dette i bruk eller er i startgropa for det samme.

Ellers håper jeg at vi klarer å profilere klubben gjennom utstillinger i nærmiljøet, for eksempel burde det være mulig å få til en utstilling i forbindelse med krafttak for kultur, kanskje det kunne bli en regel at vinnerbildene i TPT kunne stilles ut der hvert år, med presentasjon av årets bilde og årets fotograf? Jeg synes også det er viktig å fylle opp motivasjonsbeholderen, så foredrag av ymes slag ønsker jeg at vi fortsatt skal ha på møteplanen, og etter sommeren vil min nevnte fotovenn i Aftenposten/A-Magasinet, Tom A. Kolstad, fortelle om sitt liv som pressefotograf. Vi ser at klubbens unge medlemmer hever seg i TPT og andre konkurranser, og det hadde vært fint om vi klarer å stable en ungdomsgruppe på beina, slik at disse talentene får et sted for læring og utvikling. Så da håper jeg på et godt fotoår i Hønefoss Kamera Klubb.

Copyright © 2015 Hønefoss Kamera Klubb. All Rights Reserved.