Månedens portrett - mars 2014.

 FJ18903b-1

Foto: Frode Johansen/Ringerikes Blad

Mona Lundemo

Mona jobber som personalkonsulent i Ringerike Kommune og har et ønske om å begeistre publikum med sine bilder. Hun har vunnet Kameraklubbens interne fotokonkurranse, som går over 6 omganger i løpet av et år, tre år etter hverandre. Dette er en bragd som beviser at publikum og jury blir begeistret over de bildene hun viser fram.

Hvor lenge har du fotografert og hvordan startet din fotointeresse? Fotografering og bilder har jeg likt så lenge jeg kan huske. Men den seriøse interessen startet for en 7-8 år siden, da jeg kjøpte mitt første speilreflekskamera.
Hva er viktig for deg å formidle via dine bilder? Hmm… formidling? Jeg opplever at motivene formidler noe til meg. Derfor er det viktig for meg å fange de. Så blir jeg begeistret over å ha klart det, og deler i vilden sky. Om andre også blir begeistret blir jeg enda lykkeligere. Derfor er det gøy. Derfor holder jeg på med dette.

Har du noen fototips du ønsker å dele med klubbens medlemmer? Våg å dele bildene. Det lærer man mye av.

Har du noen tips til steder der de spesielle motivene dukker opp, noen hotspots, nært eller fjernt? Ta med kamera over alt. Legg det aldri igjen hjemme. Kjør ikke forbi motivene. Stopp opp og fang! Jeg har litt for mange bilder på netthinnen i stede for på brikken. Antagelig mye fordi jeg ikke tørr å komme for sent til noen ting, men en dag….


Jeg har valgt å være med på noen arrangerte foto turer. Grunnen til det er at når en jobber full stilling og har hus og familie, må jeg sette av tid til fotografering. Det er også en fin måte å lære nye ting, bli kjent med likesinnede og ikke minst få fullt fokus kun på fotografering. Da kan man leve med fototørke en liten stund.

Hvilke motiv tar du helst bilder av? Natur og dyr. Sitter gjerne timevis i skjul. Takker heller ikke nei til en konsert eller 3. Fin måte å kombinere to interesser på.

Hvordan ønsker du å utvikle din fotointeresse/fotokunnskaper? Jeg lærer stadig noe nytt så forhåpentligvis bidrar det til utvikling.
Har du noen bilder som betyr noe spesielt for deg og som du ønsker å vise frem for klubbens medlemmer? (skriv gjerne litt om hvert bilde)
Jeg synes de bildene jeg har måttet jobbet (les ventet) litt for å få, og som jeg ikke bare kan gå ut igjen å knipse om det ikke ble vellykket, betyr mest for meg. Derfor velger jeg å vese fram disse to bildene:

 

 

36-1

Ulv fra de finske skoger.

 

På konsert med Nick Cave.

 

Copyright © 2015 Hønefoss Kamera Klubb. All Rights Reserved.