Elin Kløpfel:
elin

Jeg er egentlig fra USA hvor jeg vokste opp i en forstad til New York City. Kom til Ringerike i 1964 og har stort sett bodd her siden. Jeg jobbet for TINE i 33 år, de siste årene i webredaksjonen hvor jeg lærte litt om Photoshop.

Hvor lenge har du fotografert og hvordan startet din fotointeresse? Interesse for å ta bilder - med litt omtanke - kom først for snaue 3 år siden. Jeg hadde overtalt min mann til å bruke et gavekort han fikk når han pensjonerte seg til å kjøpe et kamera. Kameraet ble bare liggende 1 år helt til jeg fant ut at jeg ville lære å bruke det - og da var det gjort! Dette var gøy! Jeg har fått mange gode tips og lært mye av to gode venner i klubben, Else Marie og Inger. De har også fått meg med på kurs for å lære mer om å bruke kameraet jeg brukte da, som nå er oppgradert litt til en Canon EOS 60D. Noen objektiver har det også blitt både som gaver og litt Finn shopping. Det er også takket være dem at jeg meldte meg inn i HØKK.

 

Har du noen fototips du ønsker å dele med klubbens medlemmer? Aklangen, Løkenvannene eller innover skogen ved Sokna og Brekkebygda. Vik ved Steinsfjord er også et av favoritt stedene. Der er det et fantastisk fugleliv, særlig om våren. Makro syntes jeg også er morsomt. Det har blitt mange turer med gummilaken i skauen for å knipse bilder av alle de flotte blomstene som finnes på skogens bunn. Gummilaken er kjekt å ha når en ligger langflat i en skråning for å ta bilder!

Har du noen tips til steder der de spesielle motivene dukker opp, noen hotspots, nært eller fjernt?
Fjellene og kysten i Andalucia, Spania er helt fantastiske. Manhattan byr på spennende bygg, morsomme mennesker og flotte parker. Holleia byr på flotte naturopplevelser i alle årstidene. Hvilke motiv tar du helst bilder av? Kameravesken har blitt fast inventar på de fleste turene nå, både på Ringerike og når vi er på tur til utlandet. Ingen favoritt motiv - tar frem kamera når jeg føler for det men markblomster og fugler er blant mine favoritt motiver.

Hva er viktig for deg å formidle via dine bilder? Jeg knipser om min hverdag - det jeg opplever eller ser der hvor jeg er. Gode minner. Har ingen spesielt favoritt motiv men liker å dele mine opplevelser med de rundt meg via mine bilder.

Hvordan ønsker du å utvikle din fotointeresse/fotokunnskaper? Jeg lærer noe nytt hver gang jeg bruker kameraet men kunne tenke meg å lære noe om HDR teknikk og mer om å bruke Elements. For ikke å nevne å bli tryggere på å stille inn kameraet riktig, men det kommer seg sakte men sikkert. Nå er jeg pensjonist og kan dra ut med baggen når jeg har lyst!
Har du noen bilder som betyr noe spesielt for deg og som du ønsker å vise frem for klubbens medlemmer?

Et ugrass som jeg fant ved en åker.

blomst

Andalucia.

bue

 

Kjent motiv fra NYC - Iron Building. Her bugner det av motiver!

klokke

 

Et av mine favoritt bilder. Tatt før min «kameratid». To damer som dypper føttene blandt turistene på Kypros.

fotter

 

 

 

Copyright © 2015 Hønefoss Kamera Klubb. All Rights Reserved.