Else Marie Eriksen.

bilde 1

Er utdannet dekoratør fra Nordisk Dekoratørskole i Danmark. Har jobbet i Ringerikes Blad som layoutmedarbeider/annonsekonsulent i nesten 30 år. Jobben medførte bl.a. en del fotografering, da mest stilleben fra forretninger og varer som skulle annonseres. Min store hobby gjennom mange år er maling, og jeg er leder av Ringerikes Malerklubb.

Hvor lenge har du fotografert og hvordan startet din fotointeresse? Mitt første fotoapparat, et kasseapparat fikk jeg av far da jeg gikk på folkeskolen og skulle på spilletur (Hønefoss skoles strykeorkester) til Danmark. Det apparatet bor i dag på en hylle i stuen. Jeg har alltid hatt et kamera, men fotograferingen har vært mer sporadisk inntil de digitale kameraene kom på markedet. Det var nok mest for fange motiver til malingen + fotoer av hundene, familien og barnebarn med et kompaktkamera. Da jeg gikk til innkjøp av speilrefleks ble fotografering en hobby som sto "på egne ben". Jeg tok et webkurs i fotografering og her lærte jeg litt mer om innstillinger og da var jeg "hekta".

Hva inspirerer deg når det gjelder fotografering som hobby? Mennesker og situasjoner, dyr i bevegelse og detaljer fra for eksempel gamle hus. Fotoklubben og fototurer hvor vi kan utveksle erfaringer (blir ofte enveis… hvor jeg suger til meg fra andre )

Hva er viktig for deg å formidle via dine bilder? …. Lys, stemninger og situasjoner er viktig, her har jeg mye å lære.

Har du noen fototips du ønsker å dele med klubbens medlemmer? Tja, det er litt vanskelig å si, jeg føler meg fortsatt som en novise, men jeg er opptatt av bildets oppbygning og plassering av motivet. Syns det hever et bildet noen hakk oppover. Ha alltid kameraet med deg, motivene dukker plutselig opp og da er det kjekt å være klart til fange motivet. Ikke vær redd for å prøve deg fram med innstillinger og motiver.


Har du noen tips til steder der de spesielle motivene dukker opp, noen hotspots, nært eller fjernt? … En tur på skogen, ved et tjern spesielt med litt tåke/frost. Ringkollen, Holleia eller en tur på fjorden. Vi bor jo midt i et fotoeldorado.

Hvilke motiver tar du helst bilder av? … Hundefotografering er gøy (har jo to med meg hele tiden), samt makro er nok det jeg liker best. Fugler, men her kommer jeg litt til kort da jeg ikke har gode nok teleobjektiver. Vil gjerne lære mer om streetfotografering og gleder meg til Osloturen med klubben.


Hvordan ønsker du å utvikle din fotointeresse/fotokunnskaper? …. Føler jeg kommer til kort når det gjelder landskapsfotografering, synes bildene blir "flate" og lite spennende. Portrett vil jeg gjerne lære mer om, men ikke disse oppstilte "vakre bildene". Bildene må fortelle noe. Føler meg fortsatt helt fersk innen denne spennende hobbyen og nysgjerrigheten er stor... mer etterbehandling trenger jeg også.

Har du noen bilder som betyr noe spesielt for deg og som du ønsker å vise fram for klubbens medlemmer?
Plukke ut bilder syns jeg er utrolig vanskelig, jeg fant noen som jeg liker godt, uten at det kanskje er mine beste bilder.

Dette bildet har jeg tidligere hatt på TPT. Det er tatt i Paris på Sacre Coeur, et typisk turiststed hvor kunstnere jobber med å portrettere folk. Jeg har hatt det i photoshop og redigert det litt der, bl.a til sort/hvitt.


bilde2

Et bilde av barnebarnet mitt som jeg tok i svømmehallen like etter at jeg hadde kjøpt det første speilreflekskamereat mitt.

bilde 3

Et velkjent motiv, men her liker jeg godt tåkestemningen i bildet.

broa

Et litt annen type bilde enn det dere er vant til å se fra min side. Jeg syns det er morsomt å fotografere stilleben hjemme. Her av en tallerken med Brownies, litt kveldskos.

 kaffe

 

Copyright © 2015 Hønefoss Kamera Klubb. All Rights Reserved.