Månedens portrett – September 2013.

ina
Ina Elsrud


Hvor lenge har du fotografert og hvordan startet din fotointeresse?
Jeg har alltid syntes det har vært morsomt å ta bilder av familie og venner for å ta vare på fine øyeblikk, opplevelser og verdifulle minner. Husker godt det første sort/hvitt kassekameraet vi hadde hjemme da jeg var ungdom og som jeg aller nådigst fikk låne hvis jeg skulle ut på noe! Etter hvert har fotografering utviklet seg til en morsom hobby. Da jeg fikk meg speilreflekskamera for noen år siden ble teknikk og motiv mer viktig i tillegg til familiebildene.

Hva inspirerer deg når det gjelder fotografering som hobby?

Nå er det jo så fint utstyr i den digitale verden, at det nesten ikke er grenser for hva som er mulig. Det er lett å få inspirasjon fra andre, på nett, i fotoblader og gjennom kameraklubben. Det er mange tips om hvordan en får bedre kvalitet både på bilder og motiv. Dessverre er det ikke alltid like lett å få bra resultater i praksis, men stoffet er som regel beskrevet så det går an å tilegne seg triksene hvis man tar seg tid til å prøve seg fram, selv om man er amatør på området.

Hva er viktig for deg å formidle via dine bilder?
Jeg er nok ganske opptatt av motivets plassering, farger og lyset. Jeg vil gjerne formidle noe som er vakkert, en stemning, fange et øyeblikk.

Har du noen fototips du ønsker å dele med klubbens medlemmer?
Foreløpig har jeg veldig mye å lære selv når det gjelder teknikk, så jeg har nok ikke noen lure fototips å formidle, men jeg har et annet veldig nyttig tips: Ikke vær redd for å prøve og ikke gi opp om du ikke lykkes første gang ! Å bli en god fotograf krever mye prøving og feiling.

Har du noen tips til steder der de spesielle motivene dukker opp, noen hotspots, nært eller fjernt?
Vil gjerne anbefale Vikerfjell for den som er glad i natur og stemninger. Her er det vakker natur og frodig dyreliv til alle årstider.

Hvilke motiver tar du helst bilder av?
Så langt er det nok gjerne natur, men har et mål om å bli litt tøffere til å spørre om å få lov til å fotografere mennesker jeg møter. Ellers er jeg ganske opptatt av detaljer så mikrofotografering og de små ting vil jeg også gjerne utforske mer.

Hvordan ønsker du å utvikle din fotointeresse/fotokunnskaper?
Jeg går gjerne på kurs. F.eks. i kameraklubben eller bli med fotografer på reiser og kurs. Jeg synes det er mye lettere å lære ved praktisk fotografering enn å lese meg til teknikk selv. Den største utfordringen for meg er at tiden ikke strekker til. Nå nærmer jeg meg etter hvert en periode i livet med mere fritid, og den fritiden skal brukes bl.a. til å utvikle fotokunnskapene.

Har du noen bilder som betyr noe spesielt for deg og som du ønsker å vise fram for klubbens medlemmer?

 

Drammen by night

Drammen by night

 

Ny-lesund

Kveldsstemning i Ny-Ålesund, Svalbard

 

Peru Cusco

På markedet i Cusco, Peru

 

Svarttjern-Vikerfjell

Kald vintermorgen ved Svarttjern, Vikerfjell

 

 

Copyright © 2015 Hønefoss Kamera Klubb. All Rights Reserved.