barbro herself
Barbro Wilson Hagen, selvportrett. I bakgrunnen Storvika, hvor hun har huset sitt.

HEI BARBRO - HVOR LENGE HAR DU FOTOGRAFERT OG HVORDAN STARTET DIN FOTOINTERESSE?
Jeg kjøpte mitt første digitale Canon kamera i 2007 fordi jeg skulle på en fugletur til Peru med Nof (Norsk Ornitolohgisk Forening). Jeg har ingen fine bilder fra turen da jeg ikke kunne bruke kameraet, og jeg hadde heller ikke investert i et objektiv med lang rekkevidde. Jeg ble inspirert av de andre deltakernes fine bilder og kjøpte etterhvert mitt første Canon 7D og objektivet 100-400mm. Det ble en del fuglebilder fra diverse turer rundt omkring i verden, men det var først da jeg meldte meg inn i HØKK og var deltaker på et nybegynnerkurs i 2013-14 at jeg fikk øynene opp for hva fotografi kan være. Veldig inspirerende.

HVA INSPIRERER DEG NÅR DET GJELDER FOTOGRAFERING SOM HOBBY?
Jeg flyttet til Meløy på Helgelandskysten i 2014. Da begynte fotointeressen å blomstre. Kjøpte hus i nabokommunen, Gildeskål, i 2015, og kunne bevege meg få meter fra huset og finne utrolige motiver. Fuglene var «glemt» og landskapsbilder ble hovedinteressen. Man får mye gratis når man får lov til å bo i en slik mektig natur. Jeg ble medlem av Biofoto Nordland nesten med en gang og var med på flere turer rundt omkring i fylket. Jeg har lært utrolig mye av de andre fotografene i Nordland. Etter atb jeg flyttet tilbake til Ringerike i 2016 har jeg slitt mer med å finne motiver som inspirerer, men det hjelper å ha Kristin, Inger og Inger fra HØKK til å hjelpe meg å finne fine steder i nærmiljøet.

HVA ER DET VIKTIG FOR DEG FORMIDLE VIA DINE BILDER?
Det er å vise hvor utrolig flott naturen er. Jeg håpet at jeg skulle utvikle kunstneriske sider av meg som ung, og jeg forsøkte meg med både maling og musikk, uten at det var vellykket. Føler nå at jeg kan være litt «kunstner» med kamera, og det gir veldig tilfredsstillelse.

HAR DU NOEN FOTOTIPS DU ØNSKER Å DELE MED KLUBBENS MEDLEMMER?
Jeg har mye å lære fortsatt når det gjelder teknikk. Er nok litt rastløs og bør ta meg mer tid til å lære mer om kameraets muligheter. Det jeg har blitt god til etter hvert er å finne motiver. Jeg lærer også mye av å se på andres bilder. Ellers er det jo å bruke det beste lyset, om morgenen og om kvelden. Og ikke minst, gå ut i «dårlig» vær. De mest interessante bildene er sjelden tatt i sollys.

HAR DU TIPS TIL STEDER DER DE SPESIELLE MOTIVENE DUKKER OPP. NOEN HOTSPOTS NÆR ELLER FJERN?
Jeg har lyst til å lære meg makro-fotografering, slik at jeg bare trenger å gå ut i hagen for å bli inspirert. Jeg har vært heldig som har kunnet reise rundt i verden for å ta bilder, men vet at man trenger ikke å dra langt for å finne motiver. Ellers vil jeg jo råde alle til å dra nordover i Norge, der er det motiver overalt.

HVILKE MOTIVER TAR DU HELST BILDER AV?
Det blir helst naturen, både landskap og fauna. Har imidlertid også begynt å ta bilder av bygninger og mennesker, med et engasjert fotoblikk og ikke kun som turist.
HØKK 2019

isbjorner
Isbjørnene Foto: Barbro Wilson Hagen

pingvin
Kongepingvin Foto: Barbro Wilson Hagen

landskap
Sandlandskap  Foto: Barbro Wilson Hagen

 

Copyright © 2015 Hønefoss Kamera Klubb. All Rights Reserved.