INGER BENTZEN

Inger

Jeg er født og oppvokst i Hønefoss, men som ungdom flyttet jeg ut, for å få meg en utdannelse. Etter 12 år kom jeg flyttende tilbake med mann og to barn. Har jobbet som spesialpedagog i Ringerike kommune fram til mars i år, nå er jeg pensjonist .

Hvor lenge har du fotografert og hvordan startet din interesse?
En naturlig start var et ønske om å ivareta minnene fra mine barns oppvekst, hvilket ble både sporadiske og med vekslende resultat. Jeg må vel si at det var først da jeg hadde mitt første valpekull (1991) av rasen Tibetansk Terrier, at interessen for foto/video fikk en oppblomstring. Mitt første digitalkamera, Olympus E-10, kjøpte jeg i 1999, og siden da har det vært en økende interessen for å lære mer om foto.

Hva er viktig for deg å formidle via dine bilder?
Det å ivareta minnene, noe å se tilbake på, felles opplevelser og å fange øyeblikket er viktig for framtidige generasjoner. Mest av alt ønsker jeg å formidle hverdagen vi lever i og som informasjon innefor spesielle emner.

Har du noen fototips du ønsker å dele med klubbens medlemmer?
Ta masse bilder, det er alltid et som blir vellykket.

Har du noen tips til steder der de spesielle motivene dukker opp, noen hotspots, nært eller fjernt?
Det må være å ha kameraet alltid tilgjengelig, motivene kan dukke opp på de uttroligste steder. Ellers har vi på Ringerike en fantastisk natur og et rikt fugleliv. Tipset må være å se de nære ting.

Hvilke motiv tar du helst bilder av?
Interessen min er først og fremst mennesker, fugler og dyr, da helst i bevegelse. Det blir mange bilder av barnebarn og hundene mine. Fugleliv er fengende, krevende og utfordrende, men veldig spennende.

Hvordan ønsker du å utvikle din fotointeresse/fotokunnskaper?
Etter nå å ha lest manualen til kameraet, er det vel å øve, øve, øve. Når det gjelder kunnskap er det for tiden lys og skygger som fenger meg og som jeg kan lite om. Bruk av naturlige lyskilder og fotografering i dårlig lys blir noe av satsningsområdet framover.

Har du noen bilder som betyr noe spesielt for deg og som du ønsker å vise fram for klubbens medlemmer?
Bilder av mennesker som viser velvær og glede. Hvert år må jeg ut til Vik for å fotografer Toppdykkerne. Bildet er vel ikke av beste kvalitet, men familieidyllen fenger meg. Hundene mine er et yndet fotoobjekt der de løper med fri utfoldelse.

2436

 

Ettermiddag ved Tyrifjorden

 

Juna

 

417

Copyright © 2015 Hønefoss Kamera Klubb. All Rights Reserved.