Månedens portrett - Februar 2013

portrett

Tove E. Aagesen

Månedens portrett for Februar 2013 er Tove E. Aagesen. Tove bor i Hønefoss og er veldig glad i "ute"liv, hele året. Turer på ski, på bena eller på sykkel gir påfyll og skjerper sansene mine. En ettermiddag i kajakken er kanskje den aller beste måten jeg kobler ut fra hverdagens travelhet på. Jeg er så heldig å bo midt i en herlig natur her på Ringerike og har dessuten kort veg til sjø og flotte fjell, så naturopplevelser med og uten kamera er lett tilgjengelig for meg.


Hvor lenge har du fotografert og hvordan startet din fotointeresse?
Jeg kjøpte mitt første kamera på barneskolen og tok flittig bilder, spesielt på skoleturer. Så jeg har bestandig hatt et kamera, men det har ikke vært like mye i bruk til enhver tid. Mitt første speilrefleks kjøpte jeg på ferie i USA i 1996, da ble jeg litt mer ivrig en stund, men tok meg aldri tid til å lære meg å utnytte kameraets muligheter. For snart seks år siden realiserte jeg ønsket om å dra på Fotokurs og la fotohobbyen få mer av tiden min. Jeg møtte opp med nykjøpt, uåpnet speilrefleks og hadde en fantastisk helg som inspirerte meg til å bruke mer tid på FOTO og melde meg inn i HØKK.

Hva inspirerer deg når det gjelder fotografering som hobby?
Det er veldig inspirerende å se på andres bilder; HØKK`s Tre på topp, foto.no, INSTAGRAM, fotobøker og selvfølgelig på fotoutstillinger. Inspirasjon til å fotografere kommer overalt, bare jeg gir meg tid til å observere omgivelsene.

Hva er viktig for deg å formidle via dine bilder?
Jeg håper bildene mine kan bidra til at andre får lyst til å ha foto som hobby. Det er en hobby som kan utøves av alle, overalt og til enhver tid.

Har du noen fototips du ønsker å dele med klubbens medlemmer?
Se på andres bilder. Bli kjent med kameraet du har og ta mye bilder selv. Se på lyset, tenk enkelhet og renhet i bildekomposisjon. Prøv å fange øyeblikket.

Har du noen tips til steder der de spesielle motivene dukker opp, noen hotspots, nært eller fjernt? Bruk nærmiljøet, la motivene dukke opp undervegs på din vandring. Jeg er veldig glad i Ringkollen og marka, men også fjellet, spesielt Jotunheimen.

Hvilke motiver tar du helst bilder av?
Jeg er glad i naturfoto, gjerne macro av planter, snø og is som kan bli mer abstrakt og gi rom for fantasi. Gatefoto er spennende og jeg ønsker meg en dag på en benk i en by for å se hva som kan dukke opp.

Hvordan ønsker du å utvikle din fotointeresse/fotokunnskaper?
Jeg ønsker meg mer tid til å ta bilder og til å bli flinkere til å utnytte kameraets muligheter. Fotoredigering kunne det være artig å lære mer om og sette av tid for å bruke. Jeg tenker at det fortsatt er "øvelse som gjør mester".

Har du noen bilder som betyr noe spesielt for deg og som du ønsker å vise fram for klubbens medlemmer

byen

Siden jeg bor i byen og er glad i nærmiljøet, er dette bildet av Bybrua med Fossen et bilde jeg liker godt selv.

cid 246d471f fdda 4895 b498 b1a3de0763e7statkart


Jeg synes bilder med linjer og gjentagelser representerer ro, som disse skigardene i fjellene i Italia.

cid f7f9d04b ce02 4c18 b1a6 d0fbf60b8d67statkart

Iris i hagen rett etter regnskyll kan gi meg "flow" en times tid. Det å sette seg rett ned på bakken i hagen kan gi uante fotomotiver og nye oppdagelser, spesielt om en har macromuligheter.

Copyright © 2015 Hønefoss Kamera Klubb. All Rights Reserved.