Månedens portrett – Januar 2013.
Gunilla Hansen


Månedens portrett for Januar 2013 er Gunilla Hansen. Gunilla bor på Viksenga i Hole. Her kan hun boltre seg natur- og kulturlandskap og hun er ofte å treffe på skogens stier sammen med sin trofaste følgesvenn Bam, en Shiba på 9 år, som må luftes titt og ofte.

Hvor lenge har du fotografert og hvordan startet din fotointeresse? Jeg har fotografert siden ungdomstiden, jeg kjøpte vel mitt første kompaktkamera i 18 års alderen. Det ble mest til at jeg tok familiebilder den gangen. Etter hvert fikk jeg et speilreflekskamera av mannen min, og i og med at han også er en ivrig fotograf ble jeg også litt bitt av basillen. Jeg har jevnt og trutt fylt opp familiealbumene med minner, men etter hvert som tiden har gått og barna har forlatt hjemmet har jeg prøvd meg på litt annen fotografering enn bare familiebilder.

Hva inspirerer deg når det gjelder fotografering som hobby? Jeg liker å se de vakre små detaljene i naturen, og spesielt liker jeg å fotografere blomster, men også landskap og mennesker.

Hva er viktig for deg å formidle via dine bilder? For meg er det viktig å formidle ro, fred og harmoni. Jeg setter ofte dikt eller vers til bildene mine og henger dem opp på veggen i huset eller gir dem bort til noen som trenger en trøst eller oppmuntring.


Har du noen fototips du ønsker å dele med klubbens medlemmer? Lær deg å bruke det utstyret du har til det fulle, søk gjerne hjelp gjennom fotokurs, her har klubben vært til god hjelp og inspirasjon. Ikke la deg begrense av omstendigheter og finn glede i din fotohobby uansett utstyr og kunnskaper. Fokuser på de motivene som du har glede av. Tenk på det som er viktig for deg og hva du vil bruke bildene til. La deg inspirere av andre dyktige fotografer, men ikke la det bli en begrensning for din egen kreativitet.
Har du noen tips til steder der de spesielle motivene dukker opp, noen hotspots, nært eller fjernt? Jeg er veldig glad i å ferdes nede ved Tyrifjordens strender, og siden jeg går mye tur med hunden så oppsøker jeg «Tangen» mange ganger. Tangen ligger bare 15 minutter fra huset, her har jeg mulighet for å ta bilder med forskjellige naturlige kulisser, da sol, skyer og vær skifter ofte og mulighetene er mange enten det er sommer eller vinter eller mitt i mellom.

Hvilke motiver tar du helst bilder av? Jeg tror nok at jeg har flest sommerbilder i min samling, og som tidligere sagt, blomster fasinerer meg, men også sommerfugler og annet vakkert i naturen.

Hvordan ønsker du å utvikle din fotointeresse/fotokunnskaper? Jeg kommer til å kjøpe meg et makroobjektiv og da regner jeg med at jeg får en del utfordringer å hanskes med. Og så har jeg nettopp fått ny pc med Lightroom og Elements 11, så det må jeg også lære meg.


Har du noen bilder som betyr noe spesielt for deg og som du ønsker å vise fram for klubbens medlemmer?
Da vil jeg velge et bilde fra «Tangen» som jeg tok en vindstille vinterdag. Jeg synes at perlemorskyene som speiler seg i vannet ble ganske så flott.

1

Og så vil jeg velge et bilde av svanemor med to unger som er tatt ved Vik. Her har jeg en følelse av morsrolle når jeg ser at svanemor slår ut vingene, som for å beskytte sine to unger.

2

Copyright © 2015 Hønefoss Kamera Klubb. All Rights Reserved.