Månedens portrett April 2013.

cid BF1D869A242A4CCDAD56A2D0D426D298AdmGinaHP

Gina Karlengen

Mitt navn er Gina, og jeg er en 15 år gammel jente fra Hønefoss. Jeg har en stor interesse for fotografi og redigering, og har også en interesse for webdesign. Kan vel kalle meg selv litt nerd når det gjelder data og html. Har også min egen nettside hvor jeg blogger/legger ut bilder jeg tar, og om det er av interesse så kan dere finne den her: www.ginack.org.

Hvor lenge har du fotografert og hvordan startet din fotointeresse?
Jeg har alltid vært glad i å fotografere, til tross for at jeg ikke er så veldig gammel. Det startet vel for "alvor" i åttende klasse da jeg var på utplassering i Ringeriksavisa. Jeg hadde kun et digitalkamera, og det har jeg brukt til Mai 2012. Da kjøpte jeg mitt første speilreflekskamera, og interessen for foto har siden det økt enormt!

Hva inspirerer deg når det gjelder fotografering som hobby?
Jeg blir inspirert av så mye! Jeg følger en del fotografer som for eksempel Kyle Thompson, Julie De Waroquier og Felicia Simion (anbefaler å sjekke dem ut), som alle jobber rundt fine art kategorien, og sånne bilder inspirerer meg veldig. Men jeg kan også bli inspirert av andre ting, som mennesker rundt meg, noe jeg ser på gata, farger, naturen osv. Det meste kan gi inspirasjon, men man må bare blande inn noe kreativt for å få det til å funke!

Hva er viktig for deg å formidle via dine bilder?
Jeg liker at bilder får en til å tenke, og at man blir tatt med til en annen verden når man ser på bildet. Tror det er noe av det som fasinerer meg mest med fotografi. Folk tror det å ta bilder er så lett fordi man kan bare trykke på en knapp, men foto er så mye mer en det! Så det er vel det jeg prøver å formidle til en viss grad.

Har du noen fototips du ønsker å dele med klubbens medlemmer?
Er vel ikke den mest erfarne fotografen, og har vel ikke noen spesielle tips å komme med. Men for å bli flink så må man utfordre seg selv og prøve nye måter å ta bilder av. Nye vinkler, forskjellig lyssetting, forskjellige steder å ta bilder. Det å lære seg å redigere bildene ordentlig er noe alle burde lære seg, for det er så ufattelig mye man kan gjøre med bildene!

Har du noen tips til steder der de spesielle motivene dukker opp, noen hotspots, nært eller fjernt?
Et tips er jo å komme seg ut, og ikke bare stå i hagen for å ta bilder. Jeg kan ikke akkurat dra hvor jeg vil for å ta bilder siden jeg ikke har bil, men dere med bil burde jo ihvertfall bruke den muligheten! Har en stor kjærlighet for "golden hour" som man kan finne om våren/sommeren akkurat da solen er i ferd med å gå ned, så å oppsøke den er helt nydelig. Alle bildene får en så fin ro, og helt nydelige farger.

Hvilke motiver tar du helst bilder av?
Jeg kan ta bilder av det meste egentlig, men jeg liker best å ta bilder av mennesker. Det å ta med en venninne ut i skogen er for det første veldig koselig, og man kan lære så mye av hverandre. Skulle egentlig ønske jeg hadde en modell i klesskapet som jeg kunne ta med ut når jeg vil ta bilder!

Hvordan ønsker du å utvikle din fotointeresse/fotokunnskaper?
Jeg føler at jeg utvikler meg hele tiden, og lærer veldig av meg selv. Jeg kan se tilbake på bilder jeg tok for to uker siden, som jeg da syntes var veldig fine, men som jeg nå syntes er helt forferdelige. Jeg håper at jeg klarer å fange noen magiske øyeblikk som jeg kan lære av, og utvikle meg deretter.

Har du et par bilder som betyr noe spesielt for deg og som du ønsker å vise fram for klubbens medlemmer?

cid 0F7241F3705745A79330C098BA24E57DAdmGinaHP

Dette bildet har jeg valgt å kalle “Aile”, som betyr familie på tyrkisk. Tok dette bildet i Tyrkia, og er blitt veldig glad i det! Selv om bildet kanskje ikke er det beste i seg selv, så får jeg en veldig glad stemning når jeg ser på det!

cid BBD0C75E4FAC4914B4D3F79370E44587AdmGinaHP

Dette bildet har jeg kalt “Ørnedans”, som jeg tok på hytta for noen uker siden. Slike bilder syntes jeg er ganske morsomme å ta/redigere, selv om jeg fortsatt har mye å lære.

Copyright © 2015 Hønefoss Kamera Klubb. All Rights Reserved.